Javi, a pulóveres papagáj lett az ineternet legújabb sztárja – Képek

Ál­lat­vé­dők men­tet­ték meg a ször­nyű kö­rül­mé­nyek kö­zött élő Javit, a kis ka­ka­dut!

Egy imádni való kakadu fotója terjed a napokban a közösségi oldalakon. A Javi-nak elnevezett papagájt olyan rémes körülmények között tartották korábbi gazdái, hogy idegességében szinte teljesen megkopaszította saját magát, írja az mnn.com.

620x0

Az elhanyagolt madár korábban borzalmas körülmények között élt. Szemétkupacok között, dohányfüstben, szinte étlen-szomjan tartották “gazdái”, nem engedték ki, nem foglalkoztak vele. A szeparációs szorongásban szenvedő Javi szinte az összes tollát kitépkedte már, amikor az állatvédők rátaláltak.

620x0 (1)

A depressziós papagáj októberben került a kansasi Tallgrass Parrot Sanctuary nevű állatvédő szervezethez, ahol most 40 papagájjal együtt gyógyul.

Michelle Brown, az otthon vezetője az nyilatkozta a lapnak, hogy sajnos nem Javi az egyetlen, az emberek nem készülnek fel arra, hogy egy papagáj ugyanannyi törődést igényel, mint egy kutya, vagy egy macska. Ráadásul egy papagáj nem 10 évet él, hanem akár 50-60 évig is társ lehet.

Javinak zoknikból készítettünk pulóvereket, hogy ne tépkedje tovább a tollát.

620x0 (2)

A kis kakadu a folyamatos gondoskodásnak köszönhetően napról napra jobban lett, a kedélyállapota rendkívül sokat javult. Azonban rendkívül hosszú út áll még előtte, és azt sem lehet tudni, hogy végül mennyi tolla nő vissza. De az biztos, hogy a papagáj végre szerető otthonra lelt.

Kattints a képre a galériához, hogy lásd Javi képeit!

620x0 (3)

 

620x0 (4)

 

620x0 (5)

 

620x0 (6)

 

620x0 (7)

 

620x0 (8)

Forrás: Ripost

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!