Új KRESZ tábla hívja fel a figyelmet a telefonfüggőségre Svédországban!

Az okostelefonod jó és egészséges találmány, amíg nem vagy annyira belemerülve, hogy elgázol egy autó sétálás közben. Elég veszélyes tud lenni, hiszen ez még simán benne is van a pakliban – egy kreatív designer személyes tapasztalata alapján is. Ezért döntött úgy, hogy valahogy felhívja az emberek figyelmét.

NÉZZETEK MÁR FEL! – mondja a tábla. Szerintem a gond csupán egy lehet ezzel: épp az nem látja majd, akinek szólna, hiszen épp be van szippantva. Valószínűleg több emberhez eljut az interneten keresztül, mint akire hatást gyakorol a kihelyezése. Ironikus, nem?

Processed with VSCOcam with e7 preset

Emil Tiisman és társa tehát

Processed with VSCOcam with e3 preset

Processed with VSCOcam with e3 preset

Ez a kép a Stockholm egyik leghosszabb és legrégebbi utcáján, a Götgatanon készült. Ide került az első tábla.

Processed with VSCOcam with e8 preset

Hamarosan a rendőrség erői is felfedezték a vicces installációt. Hogy erre fel mit csináltak? Dobtak róla egy tweetet. Ott ugyanis néhány jófej biztos úr Twittert, Instát vezet munka közben, ahol körözött arcokat, fontos infókat, és akár valami, az utcán látott vicces dolgot is postolnak. Hiszen haladni kell a korral!

Érdekességként ide tartozik: a Telegraphon olvastam, hogy Antwerpenben csináltak egy külön gyalogos részt a chatelőknek. Szintén ironikus üzenet, bár ahogy látjuk a képen, azért nem olyan sokan veszik a poént, vagy figyelnek rá.

text_walking_3341132b

(forrás: flyerz)

Related posts